George Michael er død – 53 år gammel

Sangeren George Michael er i dag død i sit hjem i en alder af 53 år. George Michael døde i sit eget hjem i Goring i Oxfordshire af et hjertestop. Hans manager Michael Lippman fortæller, at George Michael “døde fredeligt”.

George Michael kickstartede sin karriere i bandet Wham i de tidlige 1980’ere. Hans gode ven og tidligere partner i Wham udtalte efter George Michaels død, at “han var sønderknust over tabet af sin elskede ven”. På Twitter kom  reaktionerne hurtigt, og netop fra Andrew Ridgeley fra Wham var reaktionen tydelig.

twitter-ridgley
På Instagram postede Sir Elton John et billede af sig selv sammen med George Michael. Han skriver: “Jeg er i dyb chok over, at jeg har mistet en elsket ven – den bedste, mest generøse sjæl og en genial kunstner. Mit hjerte går ud til hans familie og alle hans fans.”

I am in deep shock. I have lost a beloved friend – the kindest, most generous soul and a brilliant artist. My heart goes out to his family, friends and all of his fans. @GeorgeMichael #RIP

Et billede slået op af Elton John (@eltonjohn) den

 

George Michaels familie annoncerede nyheden om hans død i en erklæring udstedt gennem sangerens publicist, Michael Lippman:
“Det er med stor sorg, at vi kan bekræfte vores elskede søn, bror og ven George døde fredeligt i sit hjem i julen. Familien beder om, at vores privatliv respekteres i denne vanskelige og følelsesmæssige tid. Der vil ikke være yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.”

South Central Sygetransport blev tilkaldt til George Michaels ejendom klokken 13:42, hvor også Thames Valley Police fremmødte. George Michael blev bekræftet død på ankomsttidspunktet.
Politiet udtalte: “Dødsfaldet bliver behandlet som uforklarligt, men ikke mistænkeligt. En obduktion vil blive gennemført på et senere tidspunkt.”.

George Michaels Karriere

George Michael, der blev født Georgios Kyriacos Panayiotou i det nordlige London, solgte mere end 100 millioner albums i hele sin karriere. En karriere, der spændte over næsten fire årtier.
Den første berømmelse kom sammen med skolekammeraten Andrew Ridgeley i duoen Wham! Wham nåede fire førstepladser på den britiske singlehitliste. Et af bandets mest berømte sange er uden tvivl “Last Christmas”, der hvert år til jul finder vej til hitlisterne. I øjeblikket er den nummer 16 på UK Singles Chart. Sangen blev oprindeligt udgivet i 1984 og er den bedst sælgende single nogensinde i England, der aldrig har været nummer et. Da sangen udkom blev singlehitlisten toppet af Band Aids “Do They Know It’s Christmas”, som George Michael faktisk også deltog på.
Senere fulgte flere soloalbums, herunder det multi-million-sælgende “Faith” fra 1987.
Opfølgeren “Listen Without Prejudice Vol. 1” solgte flere enheder end “Faith” i England, men George Michael tabte samtidig en retssag mod pladeselskabet Sony, som var anlagt på baggrund af sangerens frustration over, hvordan albummet blev markedsført.

Hans talenter som sanger, sangskriver og musikproducer gjorde George Michael til en af verdens bedst sælgende kunstnere.
Velsignet med et godt udseende, en fin sangstemme og en nærværende scenetilstedeværelse gjorde ham til en stor favorit til livekoncerter efterhånden som han modnede fra teenage-idol til superstjerne. Men der var tidspunkter, hvor hans kamp med narkotika og møder med politiet gav overskrifter, der truede med at overskygge hans musikalske talenter. Mest berømt var måske historien om arrestationen af George Michael på et toilet, hvor han angiveligt var i besiddelse af narkotika. Og da han i 1998 blev arresteret på et offentligt toilet i Beverly Hills, Californien, for at indgå i en utugtig handling. Videoen til “Outside” var uden tvivl en sarkastisk kommentar til netop den arrestation.

Som soloartist fik George Michael yderligere syv førstepladser på singlehitlisten i Storbritannien, herunder med sange som “Careless Whisper” og “Fastlove”. Derudover samarbejdede George Michael med ikoner som Aretha Franklin og Elton John, og han vandt tre Brit Awards og to Grammys.

I oktober 2006 erklærede han sig skyldig i kørsel under narkopåvirket tilstand, og i 2008 blev han anklaget for besiddelse af blandt andet kokain. I september 2010 fik George Michael en otte-ugers fængselsstraf efter en episode, hvor han styrede sin Range Rover ind i en butik i det nordlige London. Han indrømmede at han kørte bilen under påvirkning af narkotika og at han havde cannabis på sig.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *