Er sugardating kommet for at blive?

I 2006 åbnede nørden Brandon Wade hjemmesiden Seeking Arrangement. Idéen var ganske simpel: Kvinder kan godt lide mænd, der har styr på sine ting, har en god økonomi og er klar til at dele ud af sine ressourcer. Mændene derimod vil gerne møde smukke kvinder, der tænder på, at manden har det økonomiske overskud. I bund og grund var der intet kontroversielt over den nye side, idet kvinder op igennem tiderne har være tiltrukket af mænd med magt og penge, mens mænd som udgangspunkt har haft det fint med at indgå i forhold med yngre piger. Det kontroversielle i sitet var, at Brandon Wade satte det hele i system, og begyndte at tale om noget, som der tilsyneladende var en stiltiende aftale om, at det italesatte man ikke.

Selvom vi alle kunne se i kulørte magasiner, at rige mænd og smukke kvinder hørte sammen som hånd og handske, så blev introduktionen af Seeking Arrangement hurtigt til nationale nyheder i guds eget land. Brandon Wade fik en eminent start på sitet, og har i dag over fem millioner medlemmer. Seeking Arrangement fik på en gang sat ordet sugardating på dagsordenen, og pludselig begyndte folk verdenen over at diskutere det moralske i at være en sugardaddy eller en sugarbabe. I Europa åbnede der hurtigt nogle konkurrenter til Seeking Arrangement, også i Danmark, der fik sin første sugardating-side i marts 2013. Her åbnede Sugardaters, der ligesom Seeking Arrangement arbejdede med sugardating som det grundlæggende forretningskoncept. Der gik ikke lang tid før sugardating kom på den danske dagsorden, og i et feminint samfund, som det danske, blev Sugardaters.dk kastet ud i en sand shitstorm, der involverede højeste instans i Danmark, nemlig justitsministeren. Selvom der ikke er noget, der tilnærmelsesvist burde være ulovligt eller kontroversielt ved sugardating, så var der en del meningsdannere, der gerne ville definere sugardating som gråzoneprostitution.

Danskerne derimod tog godt imod det nye koncept, og efter lidt over to år i Danmark har Sugardaters.dk lige i underkanten af 40.000 medlemmer. Succesen i Danmark blev fulgt op med en udvidelse til Sverige, Tyskland, Norge, Polen, Schweitz og Holland, og selvom Sugardaters.dk melder om fine besøgstal i alle lande, så er det kun i Sverige, at sitet har fået solidt fodfæste.

Sugardaters.dk har været i praktisk talt alle medier herhjemme, der har kørt den ene eller den anden historie på sitet. I forbindelse med årsskiftet 2014/15 gættede fremtidsforsker Liselotte Lyngby på, at sugardating ville blive rigtig stort i 2015. Sugardaters.dk melder også om hastig vækst i 2015, så noget tyder på, at Liselotte Lyngby får ret i sin spådom. Spørgsmålet er så, om Sugardating er en dille eller om det er kommet for at blive?


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *