Kære Kvinde: Derfor får du ikke nok sex

Mange kvinder prioriterer  forkert

[spacer style=”1″]

Måske er du træt? Måske står der et bjerg af opvask, du for anden dag i træk har forsømt? Måske lugter din partner? Eller din krop ser ikke helt ung ud længere. Der er mange grunde til, at kvinder ikke har lyst til sex.

Den amerikanske psykiater Anita Clayton har udforsket årsagerne i bogen “Satisfication: Women, sex and the quest for intimiacy”.

Hendes argument er, at vi simpelthen har for travlt, og at vi priorterer vores tid forkert. Vi skal hente børn, vi skal gøre rent, vi skal betale regninger…. Men, vi skal ikke dyrke sex. Og derfor fravælger nogle kvinder sit sexliv og nøjes med grå rutinesex for at gøre partneren glad.

Men det er dumt, fastlår forskeren, for så mister du med tiden din intimitetsevne med din partner.

[spacer style=”1″]

Gør noget ved det

Mit råd er, at du opprioriterer dit sexliv. Her får du nogle hurtige råd til at sætte lidt kulør på soveværelset igen. Du får råd til de mest typiske årsager til manglende sexlyst. Hvis din manglende sexlyst har en dybereliggende årsag, bør du overveje, om du er i det rigtige parforhold. Kontakt evt. en parterapeut.

[spacer style=”3″]

Læs også: frække fif til sexet lingeri

[spacer style=”3″]

1) Sengen er blevet en arbejdsplads

Det er fristende at tage arbejdet med i sengen eller at surfe på de sociale medier, inden I falder i søvn. Men det er dumt, for så forbinder du sengen med andre gøremål end sex og søvn.

Tip: Gør sengen til et sted for kærestetid uden elektronik.

[spacer style=”3″]

2) Du hader din krop

Ens krop ændrer sig med årene. Særligt efter fødsel kan ens krop have ændret sig så meget, at man ikke kan lide synet af sig selv længere. Man kan være så træt af sit udseende, at det, som andre synes er charmerende, hader man selv allermest.

Tip: spørg din partner, hvad han/hun bedst kan lide ved din krop. Tænk på svaret, næste gang du ser dig selv fordømmende i spejlet.

Læs også:Parlegetøj: 10 budget og luksus ideer

[spacer style=”3″]

3) Din mand har ikke lyst

Doktoren Bob Berkowitz er medforfatter til bogen ‘He’s Just not up for it Anymore’. Her fortæller han, at mænd kan trække sig følelsesmæssigt tilbage og derfor kan de miste sexlysten. En anden årsag til hans manglende lyst kan være, at han fantaserer om eksperimenter, som han ved, at du ikke vil synes om.

Tip: lyt til din partner. Han kan føle sig som en fiasko, hvis sexlivet ikke er i top. Her hjælper det ikke at råbe af ham og kalde ham et perverst svin. I behøver ikke at starte vildt, men du kan være åben og nysgerrig overfor hans forslag.

læs også: Analsex for dummies

[spacer style=”3″]

Husk at lege!

Hav det sjovt med hinanden og elsk dig selv, så du kan elske din partner!

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *