Må man fantasere om andre, når man lever i et forhold?

Alle elsker seksuelle fantasier. De kan tages med overalt, og de bringer mange glæder, men det er ikke kun lyst og lykke, de seksuelle fantasier bringer med sig, de forårsager nemlig også nød og lidelse i parforholdet.

Seksuelle fantasier er en form for behagelig dagdrøm, der har erotiske undertoner, og det kan handle om alt mellem himmel og jord. Det handler ofte om forhold, som vi slet ikke overvejer at føre ud i livet, men ikke desto mindre føler mange, at de erotiske dagdrømme er et forræderi mod det virkelige livs relationer, især hvis det involverer sex med en anden end vores partner. Det gør det ofte, for 98% af mændene og 80% af kvinderne drømmer om sex med en anden end deres egne partnere, det fortæller en undersøgelse lavet af Journal of Sex Research.

Forskningen bekræfter, at seksuelle fantasier, der omhandler sex med en kendt person, som ikke er drømmerens partner, hører til i top ti over fantasier for både mænd og kvinder. Undersøgelsen viste også, at de fleste kvinder prøver at holde deres dagdrømme hemmelige overfor deres partner.

Da det nu engang er så almindeligt, kan det måske synes som en god idé at fortælle din partner om det, du har fantaseret om, men ikke overraskende kan dette give bagslag. Sommetider har partnere svært ved at forstå, at fantasier ikke nødvendigvis er noget, vi faktisk gerne vil føre ud i livet. Hvis du fortæller din partner, at du fantaserer om en berømthed, din chef, din ex-kæreste, eller endnu værre, din partners bedste ven, er der en stor risiko for, at de føler sig truet og bliver jaloux. Det kan endda resultere i, at du bliver beskyldt for at have en affære, men det eneste, du rent faktisk har gjort, er, at have haft nogle dejlige underholdende og seksuelle tanker om din kollega, en ananas og våd søndagsberlinger.

sleepingEn god seksuel etikette kan betyde, at man vedtager en “ikke spørge-ikke fortælle”-politik i forholdet, og således holdes alle vores fantasier for os selv. Det kan også sagtens give mening, for faktisk kan de mere usædvanlige fantasier – og nogle af de bedste kan være virkelig bizarre – miste sin mystik, når de deles. Virkeligheden kan undertiden ødelægge de seksuelle dagdrømmerier, når den bryder ind i den private erotiske sfære, du har skabt i din fantasi. Hvis du beslutter dig for at leve din fantasi ud, kan det faktisk også være svært at få en nogenlunde “realistisk” gengivelse af det, som du har drømt om. Du bliver uvægerligt påvirket af omgivelserne, som måske ikke tilsvarer dine drømme. Sandet på stranden føltes måske ikke så irriterende i dine drømme. Hvis du udlever drømmen med din partner, så skal partnerens  ideer om, hvordan fantasien skal udleves også pludselig inkluderes, og med ét har du måske mistet din fantasi.

Alligevel kan der være en masse sjov i at skabe fantasier sammen. Hvis du ønsker at dele en fantasi med din partner, så handler det om på forhånd at diskutere historien, rammen for fantasien og sikre ord eller adfærd, der betyder “stop”.

Solofantasier kræver mindre indsats, og forskningen bekræfter, at det forbedrer sexlivet i et parforhold, hvis partneren er god til at dagdrømme. Fokuset for vores fantasier er som regel mere på os selv end, hvem vi har sex med. Under en fantasi kan du være, hvem du vil, sexet, tiltrækkende, kraftfuld, underdanig, politibetjent, Brad Pitt eller helt uskyldig, du kan gøre, som du lyster. Det billedsprog og den måde fantasi er med til at holde virkeligheden i skak og skabe et øjebliks følelse af glæde, kan være det, du har brug for, for at løfte dig væk fra hverdagens stress og jag.

Nogle mennesker vil ikke afsløre fantasier, som de mener ikke er politiske korrekte, eller som involverer deres egen underkastelse. For disse mennesker er fantasierne måske utroligt frække, men de har intet ønske om at handle på dem og føre dem ud i det virkelige liv.

Uanset om fantasierne er til brug for onani eller anvendes i forbindelse med at skabe fornyelse i partnerskabets sexliv, så bekymrer rigtig mange sig alt for meget om, at fantasierne er bizarre eller perverterede. Faktum er dog, at mange af os bruger fantasierne til at føle efter, hvad vi ønsker at få ud af sex.

En undersøgelse i Journal of Sexual Medicine sidste år, der involverede omkring 800 mænd og 700 kvinder, fandt ud af, at mænd er mere tilbøjelige til at fokusere på billeder af kropsdele eller seksuelle handlinger, mens kvinder ofte foretrækker en historie. Det er dog svært at være sikker på om det er den fulde sandhed, da undersøgelsen ikke kan komme ind i hovederne på deltagerne og finde ud af, hvad de i virkeligheden fantaserer om. Det kan være, de ikke vil indrømme deres virkelige seksuelle fantasier, da disse nogen gange er svære at indrømme.

Der har igennem tiderne været lavet rigtig mange undersøgelser om seksuelle fantasier, og det eneste man med sikkerhed kan konkludere er, at vi alle har seksuelle fantasier, og de i langt de fleste tilfælde er en del af et sundet sexliv. Derfor skal du nyde dine små øjeblikke med seksuelle dagdrømmerier.

Hvis du stadig ikke kan lide tanken om, hvad der kan ske i dit partners hoved, så se på det på denne måde: du kommer til at blive endnu mere tændt, og du føler dig bare mere bekræftet, hvis din partners nydelse er indlysende, uanset hvad der hjælper til at få din partner i drømmeland. Så bare luk øjnene og brug din fantasi.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *