Rollespil din indre svinehund med Pugmire

Selvfølgelig har vi på Harders en forkærlighed for Dungeons and Dragons. Rollespil er bare noget, som har en sær tiltrækning på mange, der gerne vil dyrke deres indre nørd. Heldigvis er Dungeons and Dragons ikke det eneste rollespil, der eksisterer, og mange rollespilsgrupper forsøger sig med mange andre systemer i håbet om at finde præcis det system, der kan føre til et væld af gode oplevelser.

Indieudgivelser af rollespilssystemer er en klart stigende tendens, hvilket blandt andet kan tilskrives den udprægede crowdfunding, der eksisterer i rollespilsverdenen. Når man nu støder på et sjovt system, så skal det selvfølgelig udbredes, så andre nørder kan få samme oplevelse og nyde en sjov aften sammen med sin gruppe. Derfor kan vi præsentere tre sjove uafhængige rollespilssystemer, som vi mener er sjove og fortjener lidt opmærksomhed.

Dungeon World – Oldschool rollespil?

Dungeon World tager udgangspunkt i den helt gamle rollespilsskole, hvor vi kryber ned i en hule og går på opdagelse. Men Dungeon World er slet ikke gammeldags, selvom det baseres på den klassiske fortælling om udforskningen af lange gange og huler. Systemet er nemlig en god blanding af det klassiske fundament blandet med moderne spilmekanikker. Samtidig er materialet til systemet noget af det bedste på markedet i form af en sublim “Game Master”-bog. Den enkle mekanik “Fellowship Bond” gør systemet til et fremragende valg, hvis et hurtigt system skal introduceres til rollespillere en hurtig aften. Mekanikken forbinder spillerne hurtigt og forstærker det drama, der foregår i fangehullet. Den samarbejdsvillige verdensopbygning gør systemet til et meget lavt forberedelses-spil for GM’en. At spillerne kan være med til at opbygge en verden sammen giver også stor fornøjelse fra spillere og GM, som sandsynligvis vil gøre Dungeon World til et af de systemer, hvor ​​de bedste kampagner nogensinde kan skabes. Nåja, der er også en app til det?

Pugmire – Rollespil som en hund

Pugmire adskiller sig fra Dungeons and Dragons ved, at dine karakterer er hunde. Det er heldigvis ikke det eneste, der adskiller Pugmire fra andre systemer. Pugmire tiltrak en del fan på Kickstarter sidste år, fordi spillet lægger sig lige mellem noget seriøst og noget virkeligt dumt. Systemet er en ændret version af Dungeons and Dragons 5th edition. Men det er blevet gjort meget enklere, så det er nemmere for børn at spille. Der er også tilføjet ekstra regler for at give karakter til spillet.

N.E.W – Star Wars med et tvist?

N.E.W er et af de få rigtig gode Sci-fi-systemer på markedet. Det er baseret på velkendte rollespilselementer. Det giver plads til GM til at skabe verdener, hvor forskellige elementer fra f.eks. Star Wars kan møde elementer fra andre kendte verdener. Systemet N.E.W er ikke det eneste baseret på samme grundregler. Også N.O.W, der er et moderne, nutidigt rollespil og O.L.D, der er fantasy-systemet er bygget op på samme fundament. Det skaber en rigtig god mulighed for at spille et fleksibelt system, der kan skabe et mashup af genrer indenfor rollespil.

Hyg jer med rollespillet ude i det danske land.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *